Hvad er de kommende trends inden for gulvbelægning?

"Chevron- og sildebensparket er meget populære"

Foto:

Alexandra Hoang

Mit navn er Alexandra Hoang, jeg bor i Oslo med min mand og Kyubi, vores hund. Hverdagen består i at arbejde som forsikringsrådgiver og skabe kreativt indhold på sociale medier.

Den lejlighed, vi investerede i, lå højt oppe i Barcode med udsigt over Oslofjorden, Ekeberg og Operataket. Vi ville have en lejlighed med karakter, hvor kvaliteten lå i planløsningen og ikke i indretningen. De fleste nybyggerier i nyere tid kommer med standardløsninger, hvilket betyder hundredvis af identiske lejligheder med en-stavs parketgulve, ensfarvede vægge og standardkøkkenløsninger. Vi følte, at vores lejlighed havde så meget mere potentiale! Bjørvika er et område i udvikling med kontorer, tung trafik og flere byggeprojekter, så vi ønskede at fokusere på at skabe harmoni i hjemmet.

Gulvet er det vigtigste tilbehør

"Jeg går meget op i, at det skal være kvalitetsparket og ikke laminat. Det skal være robust, slidstærkt og have en god akustik. Prisen er selvfølgelig en faktor, men af alle de ting, vi investerer i, er parketten nok den vigtigste, da det er blikfanget i hjemmet.

Jeg kontakter leverandører for at finde ud af, hvilket parket de fører, og hvilken slags materiale/farve/størrelse de har. Jeg tjekker referencebilleder af rigtige hjem, bestiller prøver for at se, hvilken interiørkombination der passer bedst, og tegner hjemmet op i et 3D-program for at kunne visualisere slutresultatet.

Vi havde sildebensparket i vores tidligere lejlighed, hvilket var utroligt flot, og vi ville gerne fortsætte med en lignende variant. Sildebensparket overlapper, mens Chevron er formet som en pil, hvilket er mere stateligt og giver parketten meget mere karakter. Vi syntes, at det passede særligt godt til Bjørvika.

Alle leverandører har farve- og materialeprøver. Det bedste, du kan gøre, er at besøge din nærmeste leverandør og tage disse prøver med hjem og se, hvordan de supplerer hinanden og i forskelligt lys. På den måde bliver resultatet mere ensartet.

Parketten er det største "smykke" i lejligheden, og det er den, der sætter standarden for, hvor komplet dit hjem kan være. Nogle har en tendens til at lægge forskellige typer parket i forskellige rum, men jeg anbefaler at vælge en parket, der kan bruges i hele hjemmet - det ser godt ud!

BOEN leverer kvalitetsgulve, som er anerkendte blandt håndværkere, hvilket gør lægningen nemmere og sikrer en god kvalitet. Desuden giver parket dig større valgfrihed - enten limet ned i undergulvet/betonen eller klikket sammen.

Det er blevet meget mere trendy at lægge sildebensparket med billigere varianter for at få det samme "look". Der er både fordele og ulemper ved det, og jeg synes, du skal vælge det, der passer dig. Men for mit eget vedkommende synes jeg, at Chevron er investeringen værd for et klassisk og tidløst resultat.

Foto: Jan Peter Lehne

Chevron

With its perfectly aligned pattern chevron floors looks like a long string of straight arrows. It creates a distinguished look and a stylish atmosphere and is a design piece on its own.