Hva er gulvtrendene fremover?

"Chevron og Fiskebeinsparkett er veldig i vinden"

Foto:

Alexandra Hoang

Mitt navn er Alexandra Hoang, jeg er bosatt i Oslo med mannen min og Kyubi, hunden vår. Hverdagen består av å jobbe som forsikringsrådgiver og lage kreativt innhold på sosiale medier.  

Leiligheten vi investerte i lå høyt på Barcode med utsikt til Oslofjorden, Ekeberg og Operataket. Vi ønsket en leilighet med karakter der kvaliteten lå i planløsningen og ikke i pyntedekoret. De aller fleste nybygg som bygges i nyere tid leveres med standard løsninger som betyr gjerne hundretalls identiske leiligheter med en-stavs parkett, slette vegger og standard kjøkkenløsning. Vi følte at vår leilighet hadde så mye mer potensiale! Bjørvika er et område under utvikling med både kontorer, tett trafikk og flere byggeprosjekter så da ville vi fokusere på å skape harmoni i hjemmet.  

Gulvet er det viktigste tilbehøret

Jeg er opptatt av at det skal være kvalitetsparkett og ikke laminat. Den skal være robust, tåle en del og ha god akustikk. Pris er selvfølgelig en faktor men av alle ting vi investerer i er parketten muligens det viktigste da dette blir blikkfanget i boligen.  

Jeg tar kontakt med leverandører for å undersøke hvilken parkett de fører, og hva slags materiell / farge / størrelse de har. Jeg sjekker ut referansebilder av ekte hjem, bestiller vareprøver for å se hvilket interiør kombo som passer best og tegner opp boligen i et 3D-program for å kunne visualisere sluttresultatet.  

Vi hadde fiskebensparkett i vår forrige leilighet som var utrolig fint og ønsket å fortsette med en lignende variant. Fiskebensparkett overlapper hverandre mens Chevron er formet som en pil som er mer herskapelig og gir parketten mye mer karakteristikk. Dette følte vi passet spesielt inn i Bjørvika.  

Alle leverandører har farge og materialprøver. Det beste er å gå innom din nærmeste leverandør og ta med disse prøvene hjem og se hvordan de komplimenterer hverandre og i forskjellig lys. På den måten blir resultatet mer gjennomført.  

Parketten er det største «smykket» i leiligheten og er den som vil sette standarden på hvor gjennomført hjemmet kan bli. Noen pleier å legge forskjellig parkett i forskjellig rom, jeg anbefaler å velge en parkett som kan være gjennomgående i hele boligen - det er lekkert!  

BOEN leverer kvalitetsgulv, det er anerkjent blant håndverkere noe som gjør det enklere med montering og sikre god kvalitet på legging. I tillegg gir parketten mer valgfrihet - enten med å lime-ned til undergulvet/betong eller så klikkes det sammen.  

Det har blitt mye mer trendy å legge fiskebensgulv med rimeligere varianter for den samme «looken». Det er både fordeler og ulemper med dette og jeg synes man skal gå for det som passer en selv. Men for min del så syntes jeg at Chevron er verdt investeringen for et klassisk og tidløst resultat. 

 

Foto: Jan Peter Lehne

Chevron

Chevron Med sitt perfekt mønster ser chevrongulvene ut som en lang rekke rette piler. Det skaper et eksklusivt utseende og en stilig atmosfære, og er et designobjekt i seg selv.