"Jeg er stolt av å kunne designe et gulv for en leverandør som BOEN"

"Eik Foggy Brown gir en helt perfekt ro i hjemmet. Den er eksklusiv men samtidig leken" 

Elisabeth, influenser og interiørstylist

"Jeg er opprinnelig utdannet markedsfører men har alltid hatt en brennende interesse for interiør. Takket være sosiale medier kan jeg i dag leve av lidenskapen min og jeg jobber aktivt som influencer, interiør stylist og innholdsprodusent både på egne medier men også for andre kunder som har behov for assistanse på SoMe."

Mitt eget gulvdesign

Som influencer og interiørstylist er jeg nødt til å følge med på trendene og hva som rører seg i markedet. Det er flere år siden vi så at naturen fikk større plass i hjemmene våre. Om kapp med den travle digitale verden vi lever i søker vi ro i hjemmet. Dette er plassen vi slapper av. Det er her vi samler krefter og det er her vi lader.

"Brown age"

Vi drar med oss naturen både i form av fargepaletter, men også den fysiske naturen. Grønne planter, tørkede blomster og store trær eller kvist er å finne i de fleste skandinaviske hjem. De lyse tregulvene er en sikker vinner, men vi ser også at markedet har modnet mer opp for farger og kontraster de siste årene. Jordfarger som beige, brunt, oker, orange, blå og grønn har erstattet den grå paletten som har herjet i Skandinavia de siste årene. De som faktisk forsker på dette mener vi er inne i en “brown age” hvor brunt har kommet for å bli det neste tiåret. 

Vi ser etter bærekraftige materialer i både møbler og materialer. Miljøfokuset øker og forbrukerne begynner endelig å se etter kvalitet fremfor kvantitet. Jeg er stolt av å kunne designe et gulv for en leverandør som Boen som både leverer fantastisk kvalitet samtidig som naturen respekteres.

Eik Foggy Brown

Eik Foggy Brown gir en helt perfekt ro i hjemmet. Den er eksklusiv men samtidig leken. Ønsker man et kjøligere uttrykk hjemme kan man enkelt skape dette ved hjelp av farger som blått, hvitt og grønt. Selv har jeg valgte nøytrale men varme beige og bruntoner inntil gulvet. Myke naturlige materialer som ull, boucle, skinn og treverk i ulike fargenyanser skaper et rolig, lunt uttrykk i hjemmet. Kombiner gjerne mørkt og lyst treverk om hverandre. Selv har jeg valgt en del varme trefarger på møblene hjemme for å trekke frem den varme nyansen som ligger i top coaten i gulvet. 

 

Vi bor i dag i et renovert 60-tallshus som vi kjøpte av foreldrene mine for noen år siden. Jeg elsker å sette en visjon til liv og hadde mange planer for huset vårt før vi flyttet inn. Vi tar rom for rom, år for år. Alt etter hva både tid, ork og lommebok godkjenner. Derfor er det ekstra stas når man først ser visjonen "live".

Fargeutvikling i Sveits

Jeg har en form for skapertrang så da Boen spurte om om jeg ville være med til Sveits for å lage mitt eget gulvdesign var jeg ikke sen med å takke ja. Jeg har alltid drømt å få skape noe eget så det er derfor er helt uvirkelig å sitte hjemme med mitt eget gulv under føttene i skrivende stund.

For en utrolig spennende og mye mer krevende prosess enn antatt. Jeg hadde en klar visjon om hva jeg ønsket meg i forkant av prosjektet så vi startet reisen kombinerte jeg en god dose brunt med litt sort, hvitt og blått. Den blå fargen valgte vi fordi jeg ønsket et brunt gulv som ikke var for varmt eller for oransje i brunfargen. Jeg så for meg en mørk brunfarge som verken var for kald eller varm og som dermed passer til de fleste stiler og de fleste hjem. Etter grunnfargen ble satt ved hjelp av utallige runder med prøving og feiling gikk vi videre til å se på porene.

Fargen i seg selv var allerede spennende, men for å skape et mer levende og interessant uttrykk på gulvet fylte vi porene med en varmere base coat. En fin kontrast mot det mørke treverket som ga både lunhet og spill til gulvet. Mellom hvert steg i prosessen tørket vi fargen ved hjelp av trykkluft og UV stråling og mot slutten av prosjektet ble gulvene sendt inn til produksjon for å se det ferdige resultatet inkludert top coat som ga en fin matt tåkefølelse til gulvet, slik jeg ønsket.

Vask og vedlikehold

Gulvene våre er enkle å rengjøre og holde vakre, du må bare huske på noen få ting. Lær deg å ta vare på parketten din, og den vil holde seg fin i lang tid.