"Vi ønskede den skønne følelse af at gå på et trægulv"

"Det var vigtigt at skabe en helhed i interiøret, en rød tråd, der er gennemgående i hele huset"

Helene Wold

Jeg har altid haft en stor interesse for indretning, og elsker at være kreativ og selv lave nogle forskellige møbler. Jeg startede en Instagram-konto kaldet @villanyhus, da vi var i planlægningsprocessen, og er gradvist blevet hooked. Her finder jeg masser af glæde og inspiration. Jeg elsker at inspirere og at blive inspireret – på Instagram får jeg begge dele.  

Fokus på kvalitet

Jeg hedder Helene og er uddannet sygeplejerske, oprindeligt fra Jæren, men har boet i Kristianssand i 7 år. Vi har to børn; Charlie på 3½ og Aurelius på 1 år.

Vores hus stod færdigt i februar 2020. Det blev tegnet af Novo Arkitekter og bygget af Tofire. Jeg har designet alt indvendigt og selv valgt materialer. Vi har haft fokus på kvalitet i materialevalg. Vi ønskede et hus vi kunne blive gamle i, hvor alt er i et plan og har valgt at have store og færre værelser frem for mange og små.Vi ønskede et hus der var lidt ud over det sædvanlige. Et hus der både var æstetisk og praktisk. Grunden er formet som en trekant, og huset er perfekt designet med maksimal pladsudnyttelse i tankerne. Når det kommer til det udvendige, har vi valgt materialer med meget lidt vedligeholdelse. Vi har elementer af cedertræ og musten sammen med beklædning fra Marnar bruk.

Jeg ønskede at skabe varme med spændende strukturer i forskellige materialer. Jeg har holdt farverne neutrale, så materialer og former i højere grad kan komme til deres ret. Egepaneler og musten bryder de glatte gipsvægge og skaber et spændende udtryk. Egepaneler spiller en vigtig rolle i interiøret og er gennemgående i huset. De er tidsløse og holdbare og vil sandsynligvis være lige så flotte om 15 år.

For at se helheden i tingene har jeg brugt moodboards. Det var vigtigt at skabe en helhed i interiøret, en rød tråd, der er gennemgående i hele huset. Jeg henter inspiration fra de sociale medier men også fra naturen og boligmagasiner. Jeg har ligget mange nætter og scrollet igennem utallige fotos på Pinterest og Instagram.

I forhold til gulv var det først og fremmest vigtigt det var i træ. Vi ønskede den skønne følelse af at gå på et trægulv. Hakker og mærker kommer med tiden, men det er jo også med til at gøre det levende. Trægulve er også mere levende sammenlignet med laminatgulve. Det var også vigtigt at vælge et gulv, der var egnet til gulvvarme.

Vi ønskede et lyst gulv, men ikke for hvidt eller gulligt. Vi føler vi fandt den perfekte mellemting! Vi ville gerne have brede og lange planker for wauw effekten, et smukt gulv stod højeste på listen over prioriteringer, da det ikke er så nemt at lave om.

Da vi skulle vælge gulv så vi nogle prøver hos Carlsen Fritzøe, vi faldt pladask for Chaletino Traditional white, vi tjekkede et par andre farver hos BOEN med vendte hele tiden tilbage til denne. Vi har haft meget fokus på materialer; egepaneler fra Konsmo, køkken fra Strai, beklædning fra Marnar Bruk, indvendige døre fra Birkeland og ydre  døre fra Egernsund, derfor var det helt naturligt også at vælge gulv lokalt fra Tveit. Det var også det smukkeste gulv af dem vi så, og vi fik god hjælp og vejledning fra BOEN inden vi valgte. Jeg kan også godt lide at gulvet er fuldlimet til underlag, da det så kan fortsætte ind i de andre rum uden dørtrin. Jeg synes det giver lidt ekstra.

Chaletino

Store rum inviterer ofte folk til at vælge særlig brede planker. Vores Chaletino-planker skaber en dejlig og elegant atmosfære med en brede på 300 mm og en længde på 2750 mm. Chaletino ege planker fås i bredt sortiment, der passer til de fleste indretningsstile.