"Den gode følelsen av å gå på et tregulv"

"Det var viktig å få til en helhet i interiøret, en rød tråd som går gjennom hele huset"

Helene Wold

Jeg har alltid hatt en veldig stor interesse for interiør, og elsker å være kreativ hvor jeg gjerne lager litt diverse møbler selv. Jeg startet en Instagramkonto som heter @villanyhus da vi var i planleggingsprosessen og har etterhvert blitt skikkelig hekta. Her finner jeg masse glede og inspirasjon. Jeg elsker å inspirere og jeg elsker å bli inspirert- på Instagram får jeg begge deler.

Fokus på kvalitet

Jeg heter Helene og er utdannet sykepleier, kommer opprinnelig fra Jæren, men har bodd i Kristiansand i 7 år. Vi har to barn; Charlie på 3,5 og Aurelius på 1 år.

Huset vårt stod ferdig i februar 2020. Det ble tegnet av Novo Arkitekter og bygget av Tofire. Jeg har designet alt innvendig og selv valgt materialer. Vi har hatt fokus på kvalitet i materialvalg og det aller meste er kortreist. Vi ønsket å ha et hus vi kunne bo i til vi blir gamle, hvor vi har alt vi trenger på ett plan og har valgt å ha store og færre rom fremfor små og mange.

Vi ønsket oss et hus som var litt utenom det vanlige. Et hus som var både estetisk pent og praktisk. Tomten er formet som en trekant, og huset er perfekt tegnet med tanke på maksimal utnyttelse av plassen. Når det gjelder eksteriøret har vi valgt materialer det er lite vedlikehold med. Vi har også elementer av cedertre og murstein sammen med kledningen fra Marnar bruk.

Jeg ønsket å skape en lunhet med spennende teksturer av ulike materialer. Jeg ville holde fargene nøytrale for at materialer og former i større grad kunne komme til sin rett. Eikespiler og murstein bryter opp de glatte gipsveggene og skaper et spennende uttrykk. Eikespiller er en viktig rolle i interiøret her, og er noe som er gjennomgående i huset. Det er tidløst og holdbart og vil nok være like fint om 15 år!

For å se hva som passer sammen så har jeg brukt mye moodboards for å se helheten i ting. Det var viktig å få til en helhet i interiøret, en rød tråd som går gjennom hele huset. Jeg henter mye inspirasjon fra sosiale medier, men også fra naturen og boligblad. Jeg har ligget mange kvelder i sengen og scrollet meg gjennom utallige bilder på Pinterest og Instagram.

I forhold til gulv så var det først og fremst viktig at det skulle være i tre. Vi ønsket å ha den gode følelsen man får av å gå på et tregulv. Hakk og merker vil det komme over tid, men det er jo også det som gjør det levende. Mer levende er tregulv også sammenlignet med laminat. Med vannbåren varme, så det var viktig å velge et gulv som kan brukes sammen med det.

Vi ønsket å ha et gulv som var lyst, men ikke for hvitt og heller ikke for gult. Her føler vi at vi fant den perfekte mellomting! Vi ville gjerne ha brede og lange bord for å få den wow-følelsen. Et fint gulv var noe av det som stod høyest på listen av prioriteringer da det er vanskelig å gjøre noe med senere.

Da vi skulle gå å se på parkett hadde Carlsen Fritzøe hengende noen prøver av dette gulvet på veggen, vi falt pladask for det med en gang! Vi sjekket litt andre farger fra BOEN, men falt alltid tilbake til Eik Traditional hvit. Vi har hatt fokus på kortreiste materialer ellers i huset, vi har eikespiler fra Konsmo, kjøkken fra Strai, kledning fra Marnarbruk, innerdører fra Birkeland, ytterdør fra Egersund og da var det også naturlig å velge et gulv som jo også er lokalt fra Tveit. Det var også det fineste gulvet vi kom over og vi fikk veldig god hjelp og veiledning fra BOEN i forkant av valget. Jeg liker også veldig godt at gulvet er hellimt til underlaget, da det da kan fortsette inn i alle tilknytta rom uten å ha dørterskel. Det syns jeg gjør det lille ekstra.

Chaletino

Store rom inviterer ofte til bruk av spesielt brede plank. Våre Chaletino plank skaper en vakker og elegant atmosfære med sin bredde på 30 cm og lengde på 2,75 meter. Forskjellige farger på eikeplankene gjør det lett å finne et gulv som passer til en rekke interiørstiler.