"Jeg tenker på utseende, naturlige materialer, lite vedlikehold og holdbarhet"

"Vi har brukt BOEN lenge med svært gode resultater"

Horacio Schmidt Radic

Jeg er en chilensk arkitekt og senior partner i et arkitektbyrå som spesialiserer seg på husprosjekter av høy kvalitet.

På toppen av Santiago

Dette prosjektet består av to hus som deler en større tomt på toppen av en bakke med utsikt over byen Santiago. De ene huset designet jeg for en venn, og det andre er familien min sitt hjem. Jeg og min kone, som også er arkitekt, hadde et ønske om å frem vår livsstil i boligen. Vi har en avslappet og uformell livsstil, og vi designet derfor sammenhengende og fleksible løsninger som åpner opp mot hagen og utsikten.

Når jeg velger gulv til et prosjekt, tenker jeg på utseende, naturlige materialer, lite vedlikehold og holdbarhet, i den rekkefølgen. Vi ville ha et rent tregulv for soverommene og gang, på grunn av treets kvaliteter, som er kvalitet og varme. Vi liker veldig godt det naturlige utseendet til gulvet vårt, og hvordan det passer til steinen vi har brukt i oppholdsrommene. Vi har brukt BOEN lenge med svært gode resultater. Vi liker spesielt godt hvor enkel parketten er å installerer takket være klikk designet.

Noe av det viktigste når man skal velge gulv er å se hvordan det passer sammen med andre elementer og materialer i designet, som for eksempel stein eller keramikk. Vinduer og vegger er også andre elementer som er viktige å se på.

Det beste med dette prosjektet er enkeltheten i materialene; betong, stål, glass og tre i vinduer, dører og gulv. Ideen bak var å skape avslappende rom som skulle være så sammenhengende som mulig, samtidig som det skulle føles som det gikk i ett med hage og utsikt.

Som arkitekt er det viktigste for et prosjekt som dette å forstå livet til menneskene bygningen skal huse, i dette tilfellet, familien min.