"Et naturligt element som får kunderne til at føle sig hjemme"

"Designteamet elskede sildebensmønsteret"

Lutz Brinkmann - leder for bygningsservice i L&T varehuset i Osnabrück

Han er ansvarlig for renoveringen af ejendommen, har et team på 16 medarbejdere og må også administrere eksterne arkitekter, ingeniører og planlæggere.

Følelsen af at komme hjem

Jeg har arbejdet for L&T i tre et halvt år, men jeg har kendt firmaet længe. Tidligere var jeg freelancer i flere, større værksteder i hele det nordvestlige Tyskland, men i fælles interesse valgte L&T og jeg at gå sammen her i Osnabrück.

L&T har et stort varehus i det nye indkøbscenter. Hos L&T har vi vedtaget et nyt koncept i detailhandelen, som kan tage konkurrencen op med netbutikkerne. Vi har bygget nye lokaler og indretter dem som et oplevelsesbaseret varemagasin. Der skal ske noget nyt fra uge til uge ud fra ønsket at give kunderne oplevelser.

I sportsafdelingen har vi et stort indendørs bølgebassin kaldet Hasewelle – helt enestående for en modebutik i Europa. Vi har også helsestudie inde i varemagasinet. Med disse aktiviteter og forskellige events knytter vi oplevelse til køb og salg af f.eks. sportstøj.

Vi har valgt at have parketgulv i hele varehuset. Vi oprettede en hovedplan for ombygningen af modebutikken med henblik på at præsentere produkterne bedre og at give kunderne en hyggelig oplevelse. I planlægningsfasen stod det klart, at gulvet har stor betydning for hele butiksmiljøet.

Vi ønskede os et naturligt element, noget som folk måske kunne genkende fra deres eget hjem. Vi bevægede os væk fra kolde fliser eller PVC-gulv – vi ville have noget mere behageligt, som parket, på gulvfladen.

Valget af gulv handlede jo først og fremmest om kundeoplevelsen, feelgood-faktoren. Vi valgte parkett på gulvfladen – også for at hele butikken skulle udstråle kvalitet og skabe en flot ramme om vore kvalitetsprodukter. Hvordan kunderne oplever varmagasinet handler ikke bare om produkter; alt det som omgiver varerne med er i højeste grad med til at skabe den gode oplevelse.

Gulvet skal selvfølgelig passe sammen med butiksinteriøret, men først og fremmest følte vi os frem, bogstaveligt talt. Designteamet forelskede sig i sildebensmønsteret, og vi valgte denne stil på gulvet i L&Ts udstillingslokale. Vi valgte Eg Andante Prestige med Live Natural-olieret overflade.

Vi ønskede os en naturlig farve og et klassisk parketgulv. Derfor valgte vi den olierede overflade, som fremhæver overfladens struktur bedre end lakkeret gulv. Parkettens overfladestruktur, efterhånden tilført en flot patina, giver karakter til vores modebutik.

Vores gulvinstallatør, Herr Heuser fra firmaet Fussboden-Krause, introducerede os for BOENs produkter. Vi har samarbejdet nogle år, og han gør altid et godt stykke arbejde. Han hjalp os med at vælge parketgulv og anbefalede BOEN.

Vi havde aldrig set BOEN parket i virkeligheden, kun på billeder. Vi tog til BOENs udstillingslokale, og parketten var lige nøjagtigt det, vi var på jagt efter. Både teksturen og farverne sagde os, at vi skulle vælge parketgulv fra BOEN.

I planlægningsfasen af det nye udstillingslokale vurderede vi, hvordan gulvene ville tackle den daglige aktivitet. Overfladen ændrer sig over tid, specielt i områder med megen færdsel. Et gulv i et udstillingslokale forbliver hverken rent eller feilfrit - specielt ikke i vintermånederne, hvor folk går ind med beskidte støvler og sko. Den daglige rengøring samt periodisk vedligehold med voks og olie er derfor vigtig pleje af gulvet.

Vi ville have en butik, som lever, så gulvet skal også leve. Vores kunder giver os positiv feedback på gulvet fra BOEN. Overfladen er af høj kvalitet og passer godt til butiksinteriøret og vore produkter. Kunderne siger, at det føles så godt og hjemligt. Det blev bedre, end vi havde turdet håbe på: Kunderne oplever virkelig den hygge og feelgood-stemning, vi ønskede! De ansatte er også glade for parketten. Rummet og omgivelserne giver dem en følelse af velvære, og det er også godt for motivationen.

Varemagasinet L&T bliver fortsatt bygget om, og arbejdet har pågået i fire år. Der er hele tiden nye udvidelser, så der er fast arbejde til Herr Heuser og hans medarbejdere.

Følelsen af at komme hjem

'Valget af gulv handlede jo først og fremmest om kundeoplevelsen, feelgood-faktoren.'