"Et naturlig element som får kundene til å føle seg hjemme"

"Designteamet elsket fiskebensmønsteret"

Lutz Brinkmann - er leder for bygningsservice i L&T varehus i Osnabrück

Han har ansvar for renoveringe av varehuset, og har et team på 16 ansatte i tillegg til å administrere eksterne spesialistarkitekter, ingeniører og planleggere.

Følelsen av å komme hjem

Jeg har arbeidet for L&T de siste 3 1/2 årene, men har kjent til firmaet i lang tid. Tidligere jobbet jeg som frilanser med flere større verksteder i hele Nordvest- Tyskland. I en felles tilnærming bestemte L&T og jeg å gå sammen her i Osnabrück.

L&T har et stort varemagasin i det nye kjøpesenteret. På L&T har vi vedtatt en ny tilnærming til detaljhandel som kan konkurrere med den økende populariteten til netthandelen. Vi har bygget nye lokaler og endrer dem til et opplevelsesbasert varemagasin. Vi tilbyr nye hendelser hver uke, basert på ønsket om at kundene skal få en opplevelse.
Ved sportshuset har vi et gedigent innendørs bølgebasseng, kalt Hasewelle, noe som er unikt for en motebutikk i Europa. Vi har også et helsestudio i varehuset. Ved hjelp av disse aktivitetene samt andre begivenheter kan vi kombinere brukeropplevelsen og salg av sportsklær.

Vi har valgt parkettgulv i hele varehuset. Vi har opprettet en hovedplan for ombygging av mote- butikken som vil presentere produktene på en bedre måte, og gi kundene en hyggelig opplevelse. I planleggingsfasen var det klart at gulvet har stor innvirkning på presentasjonen. Vi ønsket et naturlig element som ville få kundene til å føle seg hjemme, noe som ligner på hva de kunne finne i sine egne stuer. Vi flyttet oss bort fra kalde fliser og PVC-gulv, og ønsket noe mer behagelig på gulvet, som parkett.

Valget av gulv handlet først og fremst om kundens feel-good faktor. Vi bestemte oss for parkettgulv som byggemateriale for å gi butikken et utseende av høyere kvalitet - noe som ville skape et fint rammeverk for våre kvalitetsprodukter. Opplevelsen handler ikke bare om produktene. Det handler også om alt som omgir varene og skaper en god opplevelse for kundene. Gulvet bør definitivt passe sammen med interiøret i utstillingslokalet, men vi valgte det hovedsakelig på grunn av følelsen det ga. Designteamet elsket virkelig fiskebensmønsteret, og vi bestemte oss for denne gulvstilen for L&T utstillingslokale. Vi valgte Eik Andante Prestige med Live Natural-oljet overflate.

Vi ønsket en naturlig farge og et klassisk parkettgulv. Derfor valgte vi den oljede overflaten, noe som vil vise overflatestrukturen bedre enn et lakkert gulv. Å vise struktur og få patina i gulvet vil gi karakter til motebutikken vårt.

Vi ble introdusert for BOEN av vår gulvlegger, Friedrich Heuser fra firmaet Fußboden-Krause. Vi har arbeidet sammen i noen år, og vi kan alltid stole på jobben han gjør. Han hjalp oss å velge parkettgulv, og anbefalte BOEN.

Vi hadde aldri sett BOEN parkett i virkeligheten, bare på bilder. Vi besøkte utstillingslokalet deres, og BOEN parkett var nøyaktig det vi var på jakt etter. Både overflatestrukturen og fargene gjorde det helt tydelig at vi kom til å gå for parkettgulv fra BOEN.

I designfasen av det nye utstillingslokalet vurderte vi hvordan gulvene ville endre seg under reelle salgsforhold. Over tid utvikler overflatestrukturen seg, spesielt i områder hvor mange mennesker går. Et gulv i et utstillingslokale vil ikke forbli rent og prikkfritt, spesielt ikke i vintermånedene når folk går inn på skitne støveletter og sko. Rengjøring er derfor en viktig daglig pleie av gulvet. Vi ønsket en butikk som lever, så materialet i våre gulv skal også leve. Kundene våre gir oss positive tilbakemeldinger på parkettgulvet fra BOEN. Overflaten er av svært høy kvalitet og passer godt inn sammen med butikkinnredningen og produktene våre. Kunder forteller at det føles bra, nesten som å være hjemme. Det endte opp med å være mer enn vi håpet på – kundene opplever virkelig hygge og feel-good faktoren vi ønsket! De ansatte har også et positivt syn på parketten. Når rommet og omgivelsene gir dem en god følelse bidrar det til økt motivasjon.

Varemagasinet blir stadig redesignet, og bygge- arbeidet har pågått de siste fire årene. Det er nye utvidelser daglig, og det er et konstant arbeid som pågår for parkettgulvleggeren og folkene hans.

Følelsen av å komme hjem

“Valget av gulv handlet først og fremst om kundens feel-good faktor”