"En naturlig detalj som får kunderna till att känna sig hemma"

"Designteamet älskar fiskbensmönstret"

Lutz Brinkmann - Chef för byggnadsservicen på L&T varuhuset i Osnabrück

Han har ansvaret för renoveringen av varuhuset, och har ett team på 16 anställda extra för att administrera externa specialistarkitekter, ingenjörer och projektledare. 

Känslan av att komma hem

Jag har arbetat för L&T de senaste 3 ½ åren men jag har känt till företaget länge. Tidigare arbetade jag som frilansare med flera större verkstäder i hela Nordvästra Tyskland. I en gemensam inledning bestämde L&T och jag oss för att gå ihop här i Osnabrück.

L&T har ett stort varuhus i den nya gallerian. På L&T har vi antagit ett nytt närmande detaljhandeln som kan konkurrera med den ökande populariteten av näthandel. Vi har byggt nya lokaler och ändrat dem till ett upplevelsebaserat varuhus. Vi erbjuder nya event varje vecka, baserat på önskan om att kunderna ska få en upplevelse. Vid sportshuset har vi en gedigen inomhus vågbassäng, kallad Hasewelle, något som är unikt för en modebutik i Europa. Vi har också en hälsostudio i varuhuset. Med hjälp av dessa aktiviteter samt andra händelser kan vi kombinera kundupplevelsen och försäljningen av sportskläder. Vi har valt trägolv i hela varuhuset. Vi har upprättat en huvudplan för ombyggnaden av modebutiken som kommer att presentera produkterna på ett bättre vis, och ge kunderna en härlig upplevelse. I planeringsfasen var det klart att golvet har en stor inverkan på presentationen. Vi eftersträvade en naturlig miljö som får kunderna att känna sig hemma, något som liknar det de känner i sina egna hem. Vi rörde oss bort från kalla kakelplattor och PVC-golv och önskade något mer behagligt på golvet, som trägolv.

Valet av golv handlar först och främst om kundens feel–good faktor. Vi beslöt oss för trägolv som byggmaterial för att ge butiken ett utseende av högre kvalitet – något som skulle skapa ett fint ramverk till våra kvalitetsprodukter. Upplevelsen handlar inte bara om produkterna. Det handlar också om allt som omger varorna och skapar en angenäm upplevelse för kunderna. Golvet bör definitivt passa ihop med interiören i utställningslokalen men vi valde det huvudsakligen på grund av känslan det gav. Designteamet älskar verkligen fiskbensmönstret och vi beslöt oss för denna golvstilen i L&T utställningslokaler. Vi valde Ek Andante Prestige med Live Natural-oljat ytskikt.

Vi önskade en naturlig färg och ett klassiskt trägolv. Därför valde vi det oljade ytskiktet, något som visar ytskiktsstrukturen bättre än ett lackerat golv. Att visa strukturen och få patina på golvet kommer ge karaktär till vår modebutik.

Vi blev introducerade BOEN av vår golvinstallatör, Friedrich Heuser från firman Fußboden-Krause. Vi har arbetat tillsammans i nio år och vi kan alltid lita på arbetet han gör. Han hjälpte oss att välja trägolv och rekommenderade BOEN.

Vi hade aldrig sett BOEN trägolv i verkligheten, bara på bild. Vi besökte deras utställningslokal och BOEN trägolv var exakt det vi var på jakt efter. Både ytskiktstrukturen och färgerna gjorde det så uppenbart att vi kom att välja trägolv från BOEN.

I designfasen av den nya utställningslokalen reflekterade vi över hur golven skulle komma att förändra sig under de faktiska försäljningsförhållandena.  Med tiden utvecklar ytskiktsstrukturen sig, speciellt i områden där många människor går. Ett golv i en utställningslokal kommer inte att förbli rent och felfritt, speciellt inte vintermånaderna när folk går in med smutsiga stövlar och skor. Rengöring av golvet är därför en viktig daglig vana. Vi önskar en livfull butik, så materialet i våra golv ska vara vitalt. Våra kunder ger oss positiv återkoppling av trägolvet från BOEN.  Ytskiktet är av oerhörd hög kvalitet och passar så bra tillsammans med butiksinredningen och våra produkter. Kunderna berättar att det känns bra, nästan som att vara hemma. Det slutade med att vara mer än vad vi hade hoppats på – kunderna upplever verkligen mys och feel-good faktorn som vi önskade! De anställda är också positiva till trägolvet. När lokalen och miljön ger dem en bra känsla, bidrar det till ökad motivation.

Varuhuset genomgår ständigt uppfräschning och byggarbeten har pågått de senaste fyra åren. Det är nya utbyggnader dagligen och det är ett konstant arbete för golvinstallatören och hans folk.

Känslan av att komma hem

“Valet av golv handlar först och främst om kundens feel–good faktor”