"Jeg elsker den naturlige glød i mit nye parketgulv"

"Jeg elsker at lege med mønstre"

Marianne, interior blogger

"Jeg har stor lidenskab for interiør. Det har jeg haft siden jeg var lille. Formålet er at inspirere andre - og derfor er det essentielt, at jeg kan være stolt af interiørdesignet i mit eget hjem."

Et naturligt udtryk

Jeg har stor lidenskab for interiør. Det har jeg haft siden jeg var lille, så det er fantastisk morsomt at kunne arbejde professionelt med det. Jeg begyndte tidligt på sociale medier og startede med interiør-blogging for ti år siden. De sidste fem år har jeg haft en Instagramkonto, som med 140.000 følgere er blevet en af de største i Norge. Formålet er at inspirere andre - og derfor er det essentielt, at jeg kan være stolt af interiørdesignet i mit eget hjem.

Det er vigtigt for mig at der er helhed i min bolig, og da vi flyttede til Ullern ved Oslo for fire år siden gik vi i gang med at totalrenovere vores hus – et murstenshus fra 1952. Vi brugte tid på at bestemme os for gulvet – for det skulle være prikken over i’et.

Mange siger, at gulvet er den femte væg, og jeg er helt  enig.

Jeg valgte et lyst gulv for at få en større rum-fornemmelse, og det passer godt til de mørke designelementer, jeg ellers har i hjemmet. Det kan også være rigtig lækkert med mørke gulve, men det handler lidt om personlige præferencer. Vi valgte Eg Andante hvid Live Pure og er ovenud tilfredse.

Jeg bruger hjemmet som arbejdsplads, børn leger her og vores hund løper rundt, så det var vigtigt at gulvet skulle kunne tåle en del. Nu har vi haft gulvet i et år, og det er lige så fint, som da det blev installeret.

Det er ikke vanskeligt at installere parket; det går hurtigt, så vi havde tænkt os at gøre det selv. Men i en travl hverdag besluttede vi os alligevel for at få hjælp af en håndværker.

Når det handler om interiør, kan jeg godt lide at blande lidt forskellige stilarter. Jeg har vel en klassisk boheme-stil, og jeg kan lide den klassiske, lidt sofistikerede touch blandet med mørkere farver. Jeg elsker følelsen af at lade historien indtage stuen ved at jeg supplerer med nogen gamle møbler.

Jeg fandt det smukkeste tæppe, jeg nogensinde har set, på et marked i Marrakech. Det er et stort tæppe, så planen var at det skulle sendes hjem til mig i en container. Men jeg havde ikke hjerte til at rejse fra det.

Jeg fik en god ven, som arbejder i tæppeindustrien, til at pakke tæppet ned i en 25 liters sæk. Tæppet kom hjem, og det er en af de ting jeg er allermest glad for. Tæppet er af 100% uld og passer perfekt sammen med varmen og gløden i den fine parket.

Trægulv giver et naturligt udtryk – det bringer naturen ind i hjemmet, noget som for mig er meget vigtigt. Jeg elsker træstrukturen i gulvet. Ved at have den samme type parket i hele huset fik vi en fornemmelse af helhed. Gulvpaneler og lister er de samme som parketten. Det udgør en flot ramme og giver indtryk af en større gulvflade. At gulvbrædderne er så brede som 209 mm giver også en større rumfornemmelse.

Jeg fascineres over, hvordan trægulvet lever: Udseendet ændrer sig henover dagen, altafhængig af hvordan lyset falder ind, og gennem årstiderne.

Det er utroligt, at dette gulv nærmest er vedligeholdsfrit. Det er behandlet med Live Pure, en miljøvenlig lak som ikke afgiver farlige gasser eller andre stoffer. Samtidig giver Live Pure en utrolig slidstærk overflade.

I løbet af det sidste år har vi faktisk ikke gjort andet end en gang imellem at vaske det med vand – men husk: Ikke for meget vand.

Kort tid efter at gulvet var færdigt installeret, hørte jeg et drøn; et af de største af mine billeder var faldet ned på gulvet, og jeg troede næsten ikke på det da jeg så, at der ikke var nogen skade på parketten. Så det var en god oplevelse, og jeg forstod, at parketten tåler en del – at vi trygt kan trampe rundt og gøre vores daglige rutiner uden bekymring, for gulvet i hvert fald.

Hvorfor Live Pure?

'Det er utroligt, at dette gulv nærmest er vedligeholdsfrit. Det er behandlet med Live Pure, en miljøvenlig lak som ikke afgiver farlige gasser eller andre stoffer. Samtidig giver Live Pure en utrolig slidstærk overflade.'