"Jeg elsker den naturlige gløden i mitt nye parkettgulv"

"Jeg elsker å leke med mønstre"

Marianne, interiørblogger

"Jeg har en stor lidenskap for interiør. Det har jeg hatt siden jeg var liten, så det er fantastisk gøy å kunne jobbe med dette. En del av jobben er å inspirere andre, og derfor er det essensielt at jeg kan være stolt av interiørdesignet jeg har i mitt eget hjem."

Et naturlig uttrykk

Jeg begynte tidlig med sosiale medier, og startet med interiørblogging for ti år siden. De siste fem årene har jeg hatt en Instagramkonto, som har blitt en av de største i Norge med 140.000 følgere.

Det er viktig for meg at det er en helhet i hjemmet mitt, og da vi flyttet til Ullern for fire år siden gikk vi i gang med å totalrenovere huset vårt - et murhus fra 1952. Det tok litt tid før vi bestemte oss for gulv, fordi dette skulle være prikken over i ́en.

Mange sier at gulvet er den femte veggen, noe jeg er veldig enig i.

Jeg valgte et lyst gulv for å få en større romfølelse, og det passer godt sammen med de mørke designelementene jeg har ellers i hjemmet. Det kan også være veldig lekkert med mørke gulv, men det går litt på personlige preferanser. Vi valgte Eik Andante hvit Live Pure, og er superfornøyde. Jeg bruker hjemmet som arbeidsplass, barna leker her og hunden vår løper rundt, så det var viktig at gulvet skulle tåle mye. Nå har vi hatt gulvet i ett år, og det er like fint som da det ble lagt.

Det er ikke vanskelig å legge parkettgulv, det går ganske raskt. Vi hadde tenkt å gjøre det selv, men i en travel hverdag bestemte vi oss for å få hjelp av en håndverker.

Når det gjelder interiør liker jeg å mikse litt forskjellige stiler. Jeg har vel en klassisk bohemstil. Jeg liker den klassiske touchen som er litt sofistikert, blandet med mørkere farger. Jeg elsker følelsen av å bringe historie inn i vårt hjem ved å supplere med noen gamle møbler.

Jeg fant det vakreste teppet jeg noen gang har sett på et marked i Marrakech. Teppet var gedigent, så planen var at det skulle sendes hjem til meg i en kontainer, men jeg hadde ikke hjerte til å reise fra det. Jeg fikk en god venn av meg som jobber i teppeindustrien til å få pakket det ned i en 25-liters bag. Teppet kom hjem, og det er en av de tingene jeg er virkelig glad i. Det er av 100 % ull, og passer perfekt sammen med varmen og gløden i den fine parketten.

Tregulv er et uttrykk for naturen, og det bringer naturen inn i hjemmet – som for meg er veldig viktig. Jeg elsker trestrukturen i gulvet. Ved å legge samme type parkett i hele huset oppnådde vi en følelse av helhet. Listene er de samme som parketten, noe som rammer inn rommet og gir inntrykk av en større gulvflate. At gulvet også er såpass bredt som 209 mm øker romfølelsen betraktelig.

Jeg er forundret over hvordan gulvet endres med årstidene. Ettersom det er av levende materiale endres utseendet gjennom hele dagen, avhengig av hvordan lyset faller på det.
Det er utrolig at gulvet nærmest er vedlikeholdsfritt. Det er innsatt med Live Pure, en miljøvennlig lakk som ikke avgir noen farlige gasser eller stoffer. I tillegg gjør den gulvet utrolig slitesterkt. I løpet av dette året har vi faktisk ikke gjort noe annet enn å vaske det med vann, men begrens mengden vann - det er viktig.

Kort tid etter at gulvet var ferdig lagt hørte jeg et kraftig dunk. Et av de største bildene mine falt ned på parketten, og jeg trodde nesten ikke det var mulig da jeg så at det ikke var noen skade på gulvet. Det var litt deilig å oppleve, for da skjønte jeg at gulvet tåler ganske mye, og at vi trygt kan gå på det og gjøre våre daglige rutiner uten å være bekymret.

Hvorfor Live Pure?

"Det er utrolig at gulvet nærmest er vedlikeholdsfritt. Det er innsatt med Live Pure, en miljøvennlig lakk som ikke avgir noen farlige gasser eller stoffer"