"Jag älskar den naturliga glöden i mitt nya trägolv"

"Jag älskar att leka med mönster"

Marianne, inrednings bloggare

"Jag har en stor passion för inredning. Jag arbetar med att inspirerar andra och därför är det nödvändigt att jag känner mig stolt över inredningsdesignen i mitt eget hem"

Ett naturligt intryck

Jag har en stor passion för inredning. Det har jag haft sedan jag var liten, så det är fantastiskt att kunna arbeta med detta. Jag började tidigt på sociala medier och startade med interiörbloggning för tio år sedan. De sista fem åren har jag haft ett instagramkonto som har kommit till att bli ett av Norges största, med 140. 000 följare. Jag arbetar med att inspirerar andra och därför är det nödvändigt att jag känner mig stolt över inredningsdesignen i mitt eget hem.

Det är viktigt för mig att det finns en helhet i mitt hem och då vi flyttade till Ullern för fyra år sedan, började vi med en totalrenovering av vårt hus – ett tegelhus från 1952. Det tog lite tid innan vi bestämde oss för våra golv, för det skulle bli pricken över i:et.

Många säger att golvet är den femte väggen, något jag verkligen håller med om.

Jag valde ett ljust golv för att få en större rumskänsla och det passar bra tillsammans med de mörka designdetaljerna jag har för övrigt i hemmet. Det kan också vara väldigt läckert med mörka golv men det beror lite på ens preferenser. Vi valde Ek Andante vit Live Pure och är supernöjda. Jag använder hemmet som en arbetsplats, barnen leker här och vår hund springer runt, så det var viktigt att golvet skulle tåla mycket. Nu har vi haft golvet i ett år och det är lika fint som när det var nylagt.

Det är inte svårt att lägga trägolv, det går ganska fort. Vi hade tänkt göra det själva men med en jäktig vardag, bestämde vi oss för att ta hjälp av en hantverkare.

När det gäller inredning så tycker jag om att mixa lite olika stilar. Jag har tillsynes en klassisk bohemisk stil. Jag tycker om den klassiska touchen som är lite sofistikerad, blandat med mörka färger. Jag älskar känslan av att föra in det anrika i vårt hem genom att komplettera med några gamla möbler.

Jag fann den vackraste mattan jag någonsin sett på en marknad i Marrakech. Mattan var gedigen, så planen var att den skulle skickas hem till mig i en container men jag hade inte hjärta att skiljas från den. Jag fick en god vän till mig som jobbar i mattindustrin, till att paketera den i en 25 liters väska. Mattan kom hem och den är en av mina saker som jag verkligen är glad för. Den är av 100 % ull och passar perfekt tillsammans med värmen och glöden i det fina trägolvet.

Trägolv är ett intryck av naturen och det för naturen in i hemmet – som för mig är väldigt viktigt. Jag älskar trästrukturen i golvet. Genom att lägga samma typ av trägolv i hela huset, uppnådde vi en känsla av helhet. Listerna är likadana som golvet, något som rammar in rummet och ger intryck av en större golvyta. Att golvets plankbredd också är så pass brett som 209 mm ökar rummet väsentligt.

Jag är förundrad över hur golvet förändras genom årstiderna. Eftersom det är ett levande material ändras utseendet genom hela dagen, beroende på hur ljuset faller.

Det är otroligt att golvet är nästan helt underhållsfritt. Det är inarbetat med Live Pure, en miljövänlig lack som inte avger några farliga gaser eller ämnen. Plus att det gör golvet slitstarkt. Under detta året har vi faktiskt inte gjort något annat än att tvättat det med vatten, dock begränsat med vatten – det är viktigt.

Kort tid efter det att golvet var färdig lagt hörde jag en kraftig duns. En av mina större tavlor föll ner på golvet och jag trodde nästan inte att det var möjligt när jag såg att där nästan inte var någon skada på golvet.

Det var lite härligt att uppleva, för då förstod jag att golvet tål en del och att vi tryggt kan gå på det och göra våra dagliga rutiner utan att vara oroliga.

Varför Live Pure?

'Det är otroligt att golvet är nästan helt underhållsfritt. Det är inarbetat med Live Pure, en miljövänlig lack som inte avger några farliga gaser eller ämnen.'