"För mig handlar det mer om känsla än om att sälja"

"Vi har samma stil. Men vi tycker om olika golv"

Equal Limited

Philip Lau och dottern Kitty arbetar tillsammans i familjeföretaget Equal. De är marknadsledande på trägolv och promotar BOENs produkter till sina kunder. Med en stor kundbas är de väl bekanta med dagens trender och kundpreferenser på den asiatiska marknaden.

En verkligt hängiven familj

Vi har arbetat med trägolv i flera årtionden. Denna typ av golv har ett borstat ytskikt och naturlig textur. Den naturliga texturen är tilltalande för kunderna, för att den för hemmet närmare naturen.

När det gäller färger är trägolv i ljusa träsorter oerhört populärt bland våra kunder och jag tror denna popularitet kommer till att fortsätta. Ljusa färger skapar en behaglig bakgrund till olika inredningsmiljöer, med ett elegant intryck som enkelt passar in med möbler och tapeter. Våra kunder är förtjusta i den skandinaviska stilen, som med sin luftiga och rena bakgrund tillåter dem att experimentera med sin egna individuella stil. En kundfavorit är Live Pure från BOEN. Dess naturliga förnimmelse gör den helt unik på marknaden. Folk älskar dess djupa, borstade ytskikt, slitstark och att den är enkel att underhålla.

Rustika ytskikt, med sin naturliga framtoning är väldigt trendiga just nu. Emellertid ökar de mörka träsorternas popularitet på marknaden. Denna stil ger en modern ton till inredningen genom att vara mer en ”statement”-detalj som för samman rummet.

I dessa dagar börjar de yngre generationerna bli husägare med egna familjer. De önskar skapa sin egna inredningsstil genom att lägga till sin personliga touch, originalitet och uttryck vad som definierar dem. De föredrar mer rustik charm eller mer urbana koncept som ger karaktär till designen i deras hem.

Jag upptäckte BOEN på Domotex 1993. Drivkraften av att lära mig mer om produkterna och att uppleva dem själv, bestämde jag mig så för att köpa BOEN-golv till min lägenhet. Jag ville få en total personlig upplevelse innan jag introducerade BOEN till mina kunder. Jämfört med de lokala produkterna av trägolv, var jag säker på att BOEN trägolv skulle passa på Hong Kong-marknaden.

Livet i Hong Kong är jäktigt, och kunderna önskar en enkel lösning för underhåll på sina golv. Live Pure, och också andra lackerade ytskikt är överlägsna minimalt underhåll. Kompletterande har BOEN ett omfattande urval av användarvänliga underhållsprodukter. För närvarande är Live Pure bästsäljaren, med sin ultra matta finish och enkla underhåll.

För mig har företaget blivit en känsla och det handlar inte bara om försäljning. BOEN arbetar med att tillmötes gå kundernas krav. Deras investering i forskning och design för att utveckla nuvarande – och nya produkter visar att de verkligen är en pålitlig producent. För närvarande är det stor konkurrens på trägolv i Hong Kong men jag tror BOEN är en av de ledande på marknaden. Den asiatiska marknaden har en framtida potential med ökad levnadsstandard och en blomstrande ekonomi som ger plats för fler personliga val.

"Jag anser BOEN är en av marknadsledarna"

Equal Limited etablerades 1992 av Philip Lau, som har tio års erfarenhet inom byggsektorn i Hong Kong. På en mässa i München 1993 fick Lau kännedom om BOEN och blev fascinerad av produkterna. Sedan dess har Equal Lid. sålt BOEN-golv i Hong Kong och vidare expanderat till Beijing och Singapore.