Vad är trendigt idag?

"Jag känner att vi idag är ännu mer intresserade av kvalitet och det naturliga"

Foto: Jan Peter Lehne

Susanne

Jag heter Susanne och är en glad lax från Stavanger. De senaste 13 åren har jag bott i södra Norge, där jag trivs väldigt bra. Jag är gift och har 3 barn, och jag driver Instagram-kontot @villaknutsen där jag delar interiörer och livsstil. Jag älskar att vara kreativ!

Hösten 2021 började vi riva väggar och påbörja den renovering som jag hade planerat till punkt och pricka under en lång tid. Tanken bakom renoveringen var att den skulle vara kvalitativ, tidlös och sann mot min stil, som jag väljer att kalla Nordic glam.

 

Ett vackert golv av god kvalitet

Vi har byggt en stuga i Setesdalen och har valt parkettgolv från BOEN. Vi är båda måna om kvalitet, urval och lokala företag, så valet var väldigt enkelt för oss. BOEN har ett brett sortiment, kvaliteten är mycket bra och de är lokala. Jag minns inte hur jag upptäckte BOEN, men det har alltid funnits en önskan om att ha BOEN-parkett.

Jag skulle definitivt rekommendera BOEN till andra. Vi har ju valt att köpa golv från BOEN hemma också efter att vi blev så nöjda med det vi köpte till stugan. Kvaliteten är otroligt bra, det finns ett brett urval och bra kundservice.

För oss är kvalitet viktigt. Produkter som håller och ser bra ut under lång tid. Att välja rätt golv sparar tid, pengar och inte minst miljö. Sortiment och kvalitet är avgörande när du väljer golv. Golvet måste tåla att användas, och för oss var Live Pure-lacken avgörande. Golvet behöver inte behandlas varje år, det behåller färgen bättre och tål mer vatten etc.

Det viktigaste att tänka på när du väljer golv är att fundera på vad som är viktigt för dig. Ta god tid på dig när du väljer golv, det ska hålla länge och passa in i ditt hem. Vad passar hemmet, vem bor där osv.  Om du inte gillar underhåll som slipning och oljning kan det vara en bra idé att välja lack.

När jag letade efter golv visste jag precis vad jag ville ha: TIDSLÖST, NATURLIGT, UNDERHÅLLSFRIT, LUKSUSUTSEENDE, LITET SKÄR och TRÄ. Trä är något mycket speciellt och valet var enkelt när jag såg nyheten om Chaletino med Live Pure-lack.

Anledningen till att jag valde BOEN framför andra golv är definitivt den naturliga look som deras golv representerar. Naturen ger mig zen och jag ville föra in naturen ännu mer i hemmet.

Vi valde parkett eftersom vi kan ändra utseendet på golvet utan att byta ut det. Fördelen med parkett är att det kan slipas, oljas eller lackas. Parkett har ett äkta och naturligt utseende, vilket stämmer väl överens med min inredningsstil.

5 tips för att välja parkett:

  • Det har ett äkta och naturligt utseende
  • Det är bra att gå på
  • Det är lätt att ändra utseendet utan att byta golv. Det kan slipas, oljas eller lackas
  • Golv av hög kvalitet
  • Fler valmöjligheter i bredd och längd

Vad är trendigt idag?

Jag känner att vi idag är ännu mer fokuserade på kvalitet och naturlighet. Att välja tidlösa och naturliga material som skapar en fin bas för att enkelt kunna förändra utseendet hemma. Beige och grönaktiga färger är och kommer att fortsätta vara en del av trendlooken ett bra tag framöver, tror jag. Ekmaterial, gärna med struktur och kvalitetsprodukter, miljön är ett hett ämne och det är helt klart mycket mer miljömedvetet att välja kvalitetsprodukter som håller år efter år kontra kvantitetsprodukter som ofta byts ut snabbare.

Mest trendigt av allt i år: var trogen DIN stil, inget är hetare än det!

Foto: Jan Peter Lehne

Chaletino

Det 30 cm breda Chaletino ekgolvet ger ett varmt och enhetligt helhetsintryck. Ett speciellt golv där varje planka har ett individuellt utseende. Med vår Live Pure ytbehandling framhäver vi den naturliga träfällningen.