"De fleste kunder foretrækker jo et gulv, som ikke kræver så meget vedligehold"

"Fodpaneler og trappeforkantlister kompletterer gulvet"

Thomas, gulv-installatør fra Norge

Thomas Steinsvik er indehaver af Steinsvik Parkett og Gulvsliping. Han har arbejdet som gulv-installatør i 16 år og har bred erfaring med fagets forskellige aspekter.

Det handler om detaljer

Som gulv-installatør har jeg været med i et bredt udvalg af projekter: Private huse, kulturbyninger, idrætshaller, hytter og forskellige boligprojekter. For tiden fokuserer jeg mest på det private boligmarked. Dette gør arbejdet sjovere, fordi kunderne vælger så forskellige gulv til deres hjem.

Gulvet er sandsynligvis det vigtigste interiørelement i et hus, og alle kunder - alle huse – er specielle. Det grundlæggende i gulv-installering er naturligt nok undergulvet. Det skal være helt plant – klart for installering af parketten. Du må vurdere, hvilket underlag du foretrækker og du skal sikre, at der afstand nok mellem gulvflade og væg. Endelig er der valget af selve gulvet – format, overflade, farve. Hvilken følelese vil du gerne genskabe?

Jeg foretrækker personligt, at gulvfladen matcher med fodpaneler og lister; det giver et flot helhedsindtryk. BOEN frembyder et fantastisk udvalg af parketter - i mange farver og med forskellige overflader – og dertil matchende fodpaneler og trappeforkantlister.

De fleste kunder foretrækker jo et gulv, som ikke kræver så meget vedligehold. En ny trend er, at kunder vælger mere rustikke gulvtyper, fordi de er mere tilgivende over for slitage. Overfladen og behandlingen af denne må kunden også tage med i overvejelserne. Med olierede overflader er der f.eks. den fordel, at det er nemmere at reparere småskader, end mange måske tror.

BOEN har nyudviklede trappeforkantlister - nu med en fin, jævn og afrundet kant.

Trapper kan jo være glatte, og BOEN fik den smarte idé at indbygge en ru stribe i trappeforkantlisten. Denne kommer i forskellige farver, så den kan være fremtrædende eller maskeret. 

Matcher perfekt til dit gulv

Fodpaneler og trappeforkantlister kompletterer gulvet Trappen er et højt værdsat og funktionelt designelement. Trappetrin i samme udførelse som parketten tilfører helhed og kontinuitet i forbindelsen mellem gulv-niveauerne i dit hjem.