"De fleste kunder foretrekker et gulv som krever lite daglig vedlikehold"

"Lister og trappeneser gjør gulvet komplett"

Thomas, gulvlegger i Kristiansand

Thomas Steinsvik er eier av Steinsvik Parkett og Gulvsliping. Han har jobbet som gulvlegger i 16 år, og har bred erfaring innen ulike aspekter av gulvlegging.

Alt handler om detaljene

Som gulvlegger har jeg jobbet med et stort utvalg prosjekter, som privathus, kulturbygg, sportsgulv, hytter og ulike byggeprosjekter. For tiden fokuserer jeg mest på privathusmarkedet. Dette gjør jobben min interessant ettersom hver kunde velger ulike gulv til deres hjem.

Gulvet er sannsynligvis det viktigste interiørelementet i et hus, og hver kunde og deres hus er unikt. Det er viktig å starte med det grunnleggende i gulvlegging, nemlig undergulvet. Det må være rett og klart for parkettleggingen. Videre må du vurdere hvilket underlag du foretrekker, avstanden fra gulvet til veggen, samt følelsen du ønsker å skape med valget av gulvtype og farge.

Min personlige preferanse er at lister og gulv matcher, slik at det gir et helhetlig inntrykk. BOEN tilbyr et fantastisk utvalg av gulv med matchende listverk i mange farger og overflater. Det er også mulig å få trappeneser i samme materiale som parketten.

De fleste kunder foretrekker et gulv som krever lite daglig vedlikehold. En ny trend er at kunder velger et mer rustikt gulv som på grunn av sitt utseende er mer “tilgivende” for slitasje. Overflatebehandling er også noe kunden må vurdere når han velger et produkt. Fordelen med oljede parkettgulv er at dersom det får en mindre skade er det ofte ikke så vanskelig å reparere som mange kanskje tror

Når det kommer til format finnes det mange muligheter; stavmønster, klassisk plank, brede plank eller Chaletino plank. Et godt tips for kunder med stramt budsjett er å velge et bredere gulv i stue og kjøkken, og gå for et 3-stavs i den samme fargen i soverom og mindre rom hvor gulvet ikke er så fremtredende.

BOEN har klart å skape en fin og jevn kant på forsiden av trappetrinnet. Trappene kan være veldig glatte, og BOEN fikk den geniale idéen om å ha et innebygd anti-skli stripe i trappenesen. Den kommer i forskjellige farger, avhengig av om det skal være fremtredende eller "usynlig".

Den perfekte match til ditt parkettgulv

Trappen er en høyt verdsatt og funksjonelt designelement. Matchende trapper er lenken som skaper helhet og kontinuitet mellom de ulike gulvene i ditt hjem.