"De flesta kunder föredrar ett golv som kräver lite dagligt underhåll"

"Lister och trappnosar gör golvet komplett"

Thomas, golvläggare från Norge

Thomas Steinsvik äger Steinsvik Parkett og Gulvsliping. Han har arbetat som golvläggare i 16 år och har stor erfarenhet inom olika aspekter av golvläggning.

Det handlar om detaljer

Som golvläggare har jag arbetat med ett stort antal projekt, som privathus, kulturbygge, sportsgolv, stugor och olika byggprojekt. Numera fokuserar jag mig mest på privathusmarknaden. Detta gör mitt arbete intressant eftersom varje kund väljer olika golv till sina hem.

Golvet är sannerligen den viktigaste inredningsdetaljen i ett hus och varje kund och dess hus är unikt. Det är viktigt att börja med det grundläggande i golvläggning, nämligen undergolvet. Det måste vara rakt och färdigt för golvläggningen. Vidare måste du bedöma vilket underlag du föredrar, avståndet från golvet till väggen, samt känslan du önskar skapa med valet av golvtyp och färg.

Mitt personliga tycke är när lister och golv matchar, på så sett ger det ett helhetsintryck. BOEN erbjuder ett fantastiskt urval av golv med matchande listverk i många olika färger och ytskikt. Det är också möjligt att få trappbeklädnader i samma material som trägolvet.

De flesta kunderna föredrar ett golv som kräver lite dagligt underhåll. En ny trend är att kunder väljer ett mer rustikt golv som på grund av sitt utseende är mer ”förlåtande” för slitage. Ytbehandling är också något kunden bör värdera när man väljer en produkt. Fördelen med oljat trägolv är att där som det får en mindre skada, är det oftast mindre svårt att reparera än vad många kanske tror.

När det kommer till formatet finns där många möjligheter, stavmönster, klassiskt plank, brett plank eller Chaletino plank. Ett bra tips till kunder med stram budget är att välja ett bredare golv i hall och kök, och lägga ett 3-stavs golv i samma färg i sovrum och mindre rum där golvet inte är så framträdande.

BOEN har lyckats skapa en fin och slät kant på trappsteget. Trappor kan vara väldigt glatta och BOEN fick den geniala idén att ha en inbyggd anti-slip rand på trappkanten.

Den perfekta matchen till ditt trägolv

Trappan är en högt värderad och funktionell inredningsdetalj. Matchande trappor är länken som skapar helhet och kontinuitet mellan de olika golven i ditt hem.